• Permanent
 • Kiwa
 • Kiwa
 • Europe
 • Netherlands

Ben jij als ervaren professional toe aan een nieuwe uitdaging? Wil jij een unit binnen onze organisatie runnen en de regie nemen over een enthousiast team van collega’s waarmee je samen werkt aan verdere groei van het team? Wil jij het grootste gedeelte van je werkweek in contact staan met je team, klanten en relaties in de (drink)watersector? En neem jij de verantwoordelijkheid om jouw unit verder uit te bouwen, kansen in de markt te herkennen én te benutten en zorg te dragen voor een uitdagende en stimulerende werkomgeving? Dan ben jij de business unit manager die wij zoeken!
Overview:

Als business unit manager ben je eindverantwoordelijk voor de gehele bedrijfsvoering van onze unit Water Installaties. In deze unit worden producten en processen in de drinkwaterketen getest en gecertificeerd en worden de contacten met de Nederlandse drinkwatersector (o.a. over legionella) onderhouden.   

In deze uitdagende functie ben je extern gericht op onze klanten en relaties, houd je marktonwikkelingen en trends in de gaten. Samen met jouw teamleiders werk je aan de realisatie van strategische businessplannen en vertaalt je deze naar tactisch en operationeel uitvoeringsbeleid.

Jij bent een verbindende ondernemende leider en people manager die zorgt voor een stimulerende, uitdagende en veilige werkomgeving voor jouw team. Je hecht veel belang aan de persoonlijke professionele ontwikkeling van je medewerkers. Je coacht, motiveert en managet je medewerkers om de beste resultaten te behalen.

Met je kennis van de sector ben je in staat om richting te geven aan onze strategie en daarin zelfstandig keuzes te maken.

Je dagelijks werk bestaat o.a. verder uit de volgende onderdelen:

 • Je bent verantwoordelijk voor de aansluiting met de Nederlandse water markt;
 • Je verhoogt en verbetert de operationele prestaties van de teams in jouw aandachtsgebied;
 • Je signaleert nieuwe (internationale) marktontwikkelingen en neemt daarop gerichte acties;
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van markt- en businessplannen voor de relevante marktgebieden;
 • Je werkt samen met andere Kiwa afdelingen in binnen en buitenland om een optimale klanttevredenheid te bewerkstelligen;
 • Je neemt de eindverantwoordelijkheid voor de performance van de unit.
 • Je hebt oog voor de interne processen en hebt bij voorkeur kennis van het werken in een omgeving waarin ISO 17025 en ISO 17065 belangrijk zijn.

Responsabilities:

Als business unit manager ben je een ondernemer die coacht op ontwikkeling van onze services, klanttevredenheid, kwaliteit, kennis en persoonlijke ontwikkeling. Jij gaat elke dag doelgericht voor het beste resultaat samen met je team en collega’s. Je bent pragmatisch, kritisch en kunt situaties goed analyseren en weet je doel te bereiken. Als echte people manager ben je toegankelijk, betrokken en weet jij je team tot grote prestaties te brengen. Ook beschik je over een groot verantwoordelijkheidsgevoel,  organisatiesensitiviteit en weet je op elk niveau te communiceren en te verbinden.

Jij voelt je thuis in een resultaatgerichte organisatie met groeiambitie en korte lijnen en houd van werken in een dynamische werkomgeving waar verandering en vernieuwing hoog op de agenda staan.

Beschik jij over het volgende profiel?

 • Ervaring in de Nederlandse water sector
 • Hbo- en/of academisch- werk- en denkniveau;
 • Minimaal 10 jaar relevante werkervaring binnen een technische omgeving;
 • Je hebt ervaring met het (indirect) managen, begeleiden en motiveren van een team van professionals;
 • Uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal, in woord en geschrift;
 • 32 – 40 uur per week beschikbaar;
 • In het bezit van Rijbewijs B.

Qualifications:

Een uitdagende en afwisselende baan met flexibele werktijden, de mogelijkheid tot thuiswerken en het volgen van (interne) cursussen en opleidingen, omdat wij aandacht hechten aan jouw verdere persoonlijke ontwikkeling.

Onze medewerkers zijn ons belangrijkste kapitaal. Dat zie je direct terug in de aandacht die wij onze mensen geven en daarom belonen met een goed salaris (passend bij opgedane kennis en ervaring), een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband, een salarisindicatie van maximaal €  7.982 (Kiwa Cao schaal 12), 27 verlofdagen, 10 atv-dagen, 8% vakantiegeld, leaseauto, een uitstekende pensioenregeling en een variabele beloning.

Waar ga je werken?
In deze uitdagende rol neem jij de leiding over de unit Water Installaties binnen Kiwa Nederland met als standplaats Rijswijk.  Binnen jouw team levert iedereen een bijdrage aan het gezamenlijk resultaat, is er een duidelijke groeiambitie en heerst er een collegiale en informele werksfeer.

Vanuit je standplaats stuur je je teams aan en ben je tenminste 3 dagen op kantoor. De overige tijd kun je flexibel indelen bij onze klanten en relaties of op locatie of vanuit huis.

Ben je geïnteresseerd en is de functie Business Unit Manager iets voor jou?

Aarzel dan niet en upload je cv en duidelijke motivatie via de sollicitatiebutton om te solliciteren bij Kiwa.

Meer informatie

Heb jij nog vragen over deze vacature? Ik kom graag met je in contact: Jeffrey Trubendorffer (Recruitment Business Partner) telefonisch te bereiken op 06-57922378. Ik maak graag kennis met je.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van deze selectieprocedure.

Apply for this vacancy

Apply now